Categorieën

Verf waar je blij van wordt..

Wij zijn fan van Annie Sloan! Schuren is NIET nodig, ongeacht de ondergrond met de chalkpaint van Annie sloan. Ook meubels met een waslaag kunnen zonder voorbehandeling direct geverfd worden.

Door middel van Nederlands gesproken filmpjes willen we je zoveel mogelijk uitleggen over de technieken en toepassingen van de chalkpaint van Annie Sloan.
Hieronder volgen 5 filmpjes, dus pak een kop thee en ga er eens lekker voor zitten.

Ba​sis toepassing van de chalkpaint van Annie Sloan en het aanbrengen van de Wax
in het eerste instructiefilmpje over Annie Sloan krijg je te zien hoe Pamela het leuke kastje verft met Annie Sloan Chalkpaint en vervolgens legt ze uit hoe je de wax aan kunt brengen. Pamela gebruikt hiervoor een doek. Dat heeft een heel mooi brocante effect, maar dat is ook het spierballenwerk. De waxkwast van Annie Sloan is een hele investering, maar het maakt het werk een stuk makkelijker. Mocht je de investering nog niet willen doen omdat je eerst een klein tafeltje wilt doen dan adviseren wij om het met de gele kant van een schuursponsje aan te brengen. Deze tip heb ik een tijd geleden op een Engels forum gelezen en wij vinden dat fijner werken dan een doek.


Wat heb je nodig:
1 liter Chalkpaint
500 ml Clear Wax
verfkwast Annie Sloan nr 8
kleine waxkwastVloeren verven met chalkpaint van Annie Sloan
In dit instructiefilmpje legt Suzan uit hoe je met Chalkpaint van Annie Sloan heel makkelijk een vloer kunt verven zonder vooraf te schuren. De vloer wordt vervolgens met de lacquer van Annie Sloan afgewerkt.
Als je dekkend verft (dus niet als je door gaat schuren of als je er een tweede kleur overheen gaat gebruiken gebruiken) adviseren we 1 laagje chalkpaint. 1 laag lacquer met chalkpaint gemengd (2/3 lacquer - 1/3 chalkpaint, een beetje verdunnen met water als het mengsel te stroperig wordt) en als laatste 1 of 2 laagjes lacquer. Dan is de vloer nog sterker en voorkom je oneffenheden door het onregelmatig absorberen van de lacquer in de krijtverf. 
In dit filmpje is de vloer niet in 1 kleur, dus werk je de vloer af met twee laagjes lacquer.


Wat heb je nodig:
1 liter French Linen per 10-13 m2 vloer (afhankelijk van of de vloer zuigt of niet)
1 liter Lacquer per 10 m2
Annie Sloan Verfkwast nr 12
Annie Sloan flat brush 60 (voor de lacqer) of een (kortvilt) rollertjeKeuken verven met chalkpaint van Annie Sloan
In dit instructiefilmpje legt Suzan uit hoe je met Chalkpaint van Annie Sloan heel makkelijk een keuken kunt verven zonder vooraf te schuren. Je kunt kiezen voor een strakke uitstraling. Dan verf je de keuken dekkend in 1 kleur. Annie Sloan zelf adviseerd om over een keuken 3 dunne laagjes wax aan te brengen.


Wat heb je nodig:
1 liter Provence
1 liter Pure white
500 ml Clear wax
Verfkwast Annie Sloan nr8
Waxkwast klein

Twee kleuren chalkpaint van Annie Sloan opbrengen en doorschuren
In dit instructiefilmpje legt Pamela uit hoe je met Chalkpaint van Annie Sloan door het gebruik van twee kleuren chalkpaint en door schuren een mooi verouderd effect krijgt.


Wat heb je nodig:
1 liter Aubusson of andere donkere kleur
1 liter Duck egg blue of andere lichtere kleur
Verfkwast Annie Sloan nr 8
Waxkwast klein
Schuurpads Annie Sloan of schuurpapier


Leer verven met Annie Sloan Chalkpaint™

 

Wanneer je geen dekkend resultaat wilt kun je de verf verder verdunnen met water, je krijgt dan een transparante laag.

 

Ben je tevreden met het resultaat? Laat de verf dan een paar uur goed drogen en ga daarna verder met de afwerking.

 

LET OP! Afwerking met een wax of vernis is NOODZAKELIJK om de duurzaamheid van de verf te garanderen!

 

Vernis

Verf minimaal 4 uur laten drogen en dan afwerken met een dunne laag vernis. Gebruik hiervoor de vernis van Annie Sloan, die is speciaal voor de chalkpaint gemaakt. We verkopen ook de vernis van Polyvine. Als je de super matte uitstraling op je meubel wil behouden, kun je de decorateursvernis, 2x mat van Polyvine gebruiken. Let er wel op, hoe matter de afwerking, hoe kwetsbaarder. Om een verf mat te maken, worden matterende deeltjes gebruikt, die de verf of afwerklaag poreuzer maken. Hoe meer glans, hoe minder matterende, poreuze deeltjes.
 

 

Wax

Verf twee uur laten drogen en dan afwerken met een dunne laag soft wax. Zorg dat de wax overal zit. Hierna 24 uur laten intrekken. De wax is nu volledig ingetrokken, uitpoetsen is niet nodig. Zet vloeren vervolgens in een tweede waslaag en doe dit zo nu en dan om de vloer goed beschermd te houden bij intens gebruik.

Wij zijn fan van Annie Sloan! Schuren is NIET nodig, ongeacht de ondergrond met de chalkpaint van Annie sloan. Ook meubels met een waslaag kunnen zonder voorbehandeling direct geverfd worden. Losse verflagen en roest moet je natuurlijk wel eerst even verwijderen met een staalborstel. Vuile oppervlakken even reinigen met bijvoorbeeld St. Marc Verfreiniger of Dusty. Wel zorgen dat de schoonmaakmiddelen niet achter blijven op het te verven oppervlakte.

Annie Sloan Chalkpaint™ vindt ik het mooist als je het aanbrengt met een (gebruikte) kwast. Natuurlijk kun je een willekeurige kwast gebruiken, geen probleem, maar de kwasten van Annie Sloan zijn wel heel erg fijn om mee te verven. Ze zijn speciaal door Annie ontworpen om (nagenoeg) in 1 x dekkend te verven en ze gaan jaren mee. Gewoon met lauw water en evt een beetje afwasmiddel uitspoelen, Je kunt ook met een rollertje verven, gebruik dan een kort viltrolletje of een goedkoop rolletje. Je zult dan meer lagen aan moeten brengen en je krijgt een minder authentiek resultaat.  Voor vloeren kan een roller wel goed gebruikt worden. Verf goed uitstrijken, eventueel een beetje verdunnen met water. De verflaag is binnen 30 minuten droog! De eventuele volgende laag kan hier direct over heen. Zoals je in het filmpje kunt zien, verf ik de vloer gewoon met een kwast.
 

 

Kijk ook op ons board met voorbeelden, filmpjes en tips op Pinterest

Mila